Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Camilere ek güvenlik: Polis koruması geliyor

İngiltere hükümeti, artan aşırı sağcı şiddet olaylarına karşı önlem olarak camilere ek güvenlik sağlayacağını duyurdu.

İngiltere hükümeti, artan aşırı

İngiltere hükümeti, artan aşırı sağcı şiddet olaylarına karşı önlem olarak camilere ek güvenlik sağlayacağını duyurdu. İçişleri Bakanlığı, geçen yıl uygulamaya koyduğu “Camiler İçin Koruyucu Güvenlik Planı”na yeni bir düzenleme ekledi. Buna göre, tehdit bildiren camilere ilave polis koruması sağlanacak.

29,4 milyon sterlin (yaklaşık 1,2 milyar lira) bütçeli planın genişletilmesiyle, tehdit altında bulunan camilere en kısa sürede ek güvenlik tedbirleri alınacak. İçişleri Bakanı Yvette Cooper, İngiltere’nin hoşgörülü bir ülke olduğunu ve aşırı sağcı grupların eylemlerini kesinlikle kabul edilemez olarak nitelendirerek, bu tür suçlara karşı tolerans gösterilmeyeceğini vurguladı.

Şiddet olaylarının artışı, Southport kentinde bir bıçaklı saldırıda üç çocuğun ölmesiyle ilişkilendiriliyor. Saldırganın Müslüman bir sığınmacı olduğuna dair yanlış bilgilendirmeler aşırı sağcı grupların tepkisini çekti. Polisin şüphelinin Cardiff doğumlu 17 yaşında bir erkek olduğunu açıklamasına rağmen, aşırı sağcılar bu olayı kullanarak camilere ve Müslüman topluluklarına karşı eylemler düzenledi.

Son günlerde aşırı sağcı eylemler İngiltere genelinde yaygınlaştı. Southport’taki camiye yapılan saldırının ardından, aşırı sağcılar çeşitli kentlerde eylemler düzenleyerek camilere ve polis karakollarına saldırdı. Sunderland’de bir karakol yakılırken, Middlesbrough’da sığınmacıların kaldığı bir otel hedef alındı. Son eylemlerde, polis 90’dan fazla kişiyi gözaltına aldı ve aşırı sağcı grupların ülke genelinde daha fazla eylem planladığı bildirildi.