Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dans okuluna bıçaklı saldırı! İki çocuk hayatını kaybetti, 11 yaralı

İngiltere’nin Southport kentinde meydana gelen bıçaklı saldırıda iki çocuk hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

İngiltere'nin Southport kentinde meydana

İngiltere’nin Southport kentinde meydana gelen bıçaklı saldırıda iki çocuk hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Merseyside Emniyet Müdürü Serena Kennedy, olayla ilgili basın toplantısı düzenleyerek saldırının detaylarını açıkladı.

Kennedy, saldırının yerel saatle 11.47’de (TSİ 13.47) polise bildirildiğini belirtti. Dans okulunda gerçekleşen saldırıda, iki çocuğun hayatını kaybettiğini, 6’sı ağır olmak üzere 9 çocuğun yaralandığını söyledi. Ayrıca, çocukları korumaya çalışan iki yetişkinin de ağır yaralandığını ekledi.

Olayla ilgili 17 yaşındaki bir erkek zanlı cinayet şüphesiyle gözaltına alındı. Şüphelinin Lancashire’deki Banks’ten geldiği, ancak aslen Cardiff’ten olduğu öğrenildi. Kennedy, saldırının terör saldırısı olarak değerlendirilmediğini ve Amerikalı şarkıcı Taylor Swift temalı etkinlikte bulunan çocukların hedef alındığını vurguladı.

Kuzey Batı Ambulans Servisi yetkilisi Dave Kitchin, olay yerine çok sayıda ambulans ve uzman ekibin gönderildiğini belirtti. Yaralılara olay yerinde ilk müdahalede bulunulurken, tedavi için bölgedeki ve Manchester’daki hastanelere yönlendirildiklerini açıkladı.

Merseyside İtfaiye ve Kurtarma Hizmetleri Müdürü Phil Garrigan, olay yerinde travma konusunda uzman ekiplerin görev aldığını ve bu ekiplerin olaydan etkilenen diğer kişileri belirlemek için çalıştığını söyledi. Garrigan, itfaiyecilerin bölgedeki yerel halkın yaşadığı şoku paylaştığını ifade etti.

Başbakan Keir Starmer, olayla ilgili yaptığı açıklamada, Southport’tan gelen haberlerin korkunç ve şok edici olduğunu belirtti. Starmer, olay yerine hızla ulaşan polis ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.

İçişleri Bakanı Yvette Cooper ise bölgedeki güvenlik güçleriyle temasta olduğunu ve çalışmalara tam destek verdiğini duyurdu.