Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama: Yükseliş devam edecek

Rus enerji şirketi Gazprom’un Temsilcisi Sergey Kupriyanov, Rusya’nın Suca bölgesindeki Ukrayna ordusu ile yaşanan çatışmaların doğal gaz ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin devam edeceğini öngördüğünü ifade etti.

Rus enerji şirketi Gazprom’un

Rus enerji şirketi Gazprom’un Temsilcisi Sergey Kupriyanov, Rusya’nın Suca bölgesindeki Ukrayna ordusu ile yaşanan çatışmaların doğal gaz ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) fiyatlarında artışa neden olduğunu belirtti. Kupriyanov, analistlerin gaz fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin devam edeceğini öngördüğünü ifade etti.

Kupriyanov, Suca şehrindeki çatışmaların ardından doğal gaz spot fiyatlarının 9 Ağustos’ta zirveye çıktığını vurguladı. Suca’daki gelişmelerin, doğal gaz ve LNG fiyatlarında sert bir artışa yol açtığını ve henüz yaz mevsiminde olunduğunu söyledi. Kupriyanov, bu durumun kimler tarafından fırsat olarak değerlendirildiğini sorguladı.

Norveç’in doğal gaz tesislerinde planlanan bakım çalışmalarının da fiyatlar üzerindeki etkisine dikkat çeken Kupriyanov, bu çalışmalarda geçen yıl yaşanan gecikmelerin tekrar edebileceğini belirtti. Analistler, gaz fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin süreceğini tahmin ediyor.

Rusya’nın Suca şehrini de kapsayan Kursk bölgesinde 7 Ağustos’ta Rusya ile Ukrayna ordusu arasında çatışmalar başlamıştı. Ukrayna, Mayıs 2022’de Avrupa’ya giden Rus doğal gazının üçte birinin geçtiği Sohranivka dağıtım noktasında sevkiyatı durdurmuş, gaz sevkiyatı sadece Suca noktasından devam etmektedir. Gazprom, Suca noktasından günlük ortalama 42 milyon metreküp doğal gaz sevkiyatı gerçekleştiriyor.

Bölgede yaşanan gelişmeler nedeniyle Avrupa’nın en derin sanal doğal gaz ticaret noktası olan Hollanda merkezli TTF’de, eylül vadeli kontratlarda megavatsaat başına gaz fiyatı dün bu yılın en yüksek seviyesi olan 40 avroya yükseldi.