Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elektrik tüketiminde rekor: Tahran için tatil talebi

İran’da son yılların en yüksek sıcaklıkları, elektrik tüketiminde tarihi bir rekor kırılmasına neden oldu. Ülke genelinde dün gece elektrik tüketimi 79 bin 189 megavat seviyesine ulaştı. Elektrik dağıtım şirketi Tevanir, aşırı tüketimi karşılayamayacaklarını bildirerek, başkent Tahran’da 27 Temmuz’da kamu ve özel sektör için tatil ilan edilmesini talep edebileceğini açıkladı.

İran'da son yılların en

Tevanir Genel Müdürü Mustafa Recebi Meşhedi, sıcaklıkların geçen yılın aynı dönemine göre 2 derece arttığını ve bunun da elektrik tüketiminde büyük bir yüklenmeye yol açtığını belirtti. Sıcaklıkların son 6 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını ifade eden Meşhedi, “Elektrik tüketimi dün gece zirveye çıkarak, 79 bin 189 megavat oldu” dedi.

Tahran’da sıcaklıkların birkaç gün içinde daha da artması beklenirken, Meşhedi, elektrik kesintilerini önlemek için halka tasarruf yapma çağrısında bulundu. Meşhedi, “Elektrik talebini karşılayamama durumu oluşursa, Tahran’da cumartesi gününün tatil ilan edilmesini isteyeceğiz. Devlet daireleri, bankalar ve özel sektör için tatil ilan edilmesi, elektrik tüketimini azaltmada etkili olacaktır” dedi.

Ülkenin güney bölgelerinde sıcaklıkların 50 dereceyi bulduğu belirtilirken, meteoroloji tahminlerine göre, bugün 40 dereceye ulaşan sıcaklıkların cumartesi günü 42 dereceyi aşacağı öngörülüyor.