Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esir takası ve hükümetin istifası için büyük gösteri

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de, Savunma Bakanlığı kompleksi önünde toplanan büyük bir kalabalık, esir takası anlaşması ve Başbakan Binyamin Netanyahu’nun liderliğindeki hükümetin istifası talepleriyle protesto düzenledi.

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de,
Gösterilere, İsrailli esirlerin aileleri, hükümet karşıtları ve çeşitli aktivistler katıldı. Göstericiler, hükümetin esirleri geri getirme konusunda herhangi bir adım atmadığını ve bu durumun halkın hükümete olan güvenini sarstığını vurguladı.

İsrailli esir Oded Lifshitz’in torunu Mayaan Snapir, AA’ya verdiği demeçte, mevcut hükümetin esirlerle ilgili somut bir adım atmadığını belirterek, İsrail halkının mevcut durumun farkında olması ve hükümetten büyük beklentilere girmemesi gerektiğini ifade etti. Snapir, Netanyahu’nun esirlerle ilgili bir çözüm önerisi sunmamasının kendisini şaşırtmadığını da sözlerine ekledi.

Her gün düzenlenen gösterilerde, halkın hükümetin esir takası ve diğer siyasi hesap verebilirlik konularında daha somut adımlar atmasını beklediği görülüyor. Gösteriler, hükümetin bu taleplere yanıt vermesi konusunda baskı oluşturmayı amaçlıyor.