Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esire cinsel işkence iddiası: Gözaltı süresi uzatıldı

İsrail’de askeri mahkeme, Gazze’den alıkonulan Filistinlilerin tutulduğu Sde Teiman gözaltı merkezinde bir Filistinli esire cinsel işkence yapmakla suçlanan 9 askerden 8’inin gözaltı süresini uzattı.

İsrail'de askeri mahkeme, Gazze'den

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, cinsel işkenceyle suçlanan 9 askere ilişkin görülen duruşmaya dair bilgi verildi. Açıklamada, duruşmada sunulan delillerin, 8 askerin Filistinli esire zarar verdiğine dair “makul şüphe oluşturduğunu” belirten askeri mahkemenin, bu askerlerin gözaltı sürelerini 4 Ağustos’a kadar uzattığı ifade edildi.

Sde Teiman gözaltı merkezi, sık sık işkence iddialarıyla gündeme gelmişti. New York Times’ta geçen ay yayımlanan bir haberde, bu merkezde tutulan Gazzelilerin günde 18 saate kadar gözleri bağlı ve elleri kelepçeli şekilde yerde sessiz bekletildiği belirtilmişti. Haberde, Filistinli tutukluların burada 3 aya kadar kaldığı ve birçok kişinin insanlık dışı muameleye maruz kaldığı ifade edilmişti.

Serbest bırakılan bazı Gazzeliler, Sde Teiman’da maruz kaldıkları işkenceleri dile getirmişti. İsrail askeri polisinin, bir Filistinliye cinsel işkence suçlamasıyla 9 İsrail askerini gözaltına almak üzere Sde Teiman’a gelmesinin ardından, askerlerin direnmesi nedeniyle olaylar çıkmıştı. Aşırı sağcı siyasetçiler ve fanatik gruplar, gözaltına alınan askerlerin götürüldüğü askeri üsse zorla girmişti. Bu baskınlar, İsrail’de geniş çaplı tartışmalara yol açmıştı.