Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EURO 2024’te İlk Finalist Yarın Belli Olacak

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) yarı finalinde, yarın İspanya ile Fransa karşı karşıya gelecek.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024’te, ilk finalist yarın belirleniyor. Münih Futbol Arena’da TSİ 22.00’de başlayacak müsabakada, turnuvanın favorileri arasında gösterilen İspanya ve Fransa mücadele edecek.

Karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu’ndan hakem Slavko Vincic yönetecek. Vincic’in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ve Andraz Kovacic üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Slovakya’dan Ivan Kruzliak olacak.

Yarınki müsabakayı kazanacak takım, Hollanda-İngiltere eşleşmesinin galibi ile şampiyonluk maçına çıkacak.

Yarı Final Yolları

İspanya, yarı finale tüm maçlarını kazanarak geldi. İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk’un yer aldığı B Grubu’ndan gol yemeden 3’te 3 yaparak lider çıkan İspanya, son 16 turunda Gürcistan’ı, çeyrek finalde ise uzatmalar sonucunda ev sahibi Almanya’yı eleyerek yarı finalist oldu.

Şampiyonaya Avusturya, Hollanda ve Polonya ile D Grubu’nda mücadele ederek başlayan Fransa, 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayarak Avusturya’nın ardından ikinci sırada son 16 turuna yükseldi. “Horozlar” son 16 turunda Belçika’yı, penaltılara giden çeyrek final mücadelesinde ise Portekiz’i eleyerek yarı finale geldi.

İspanya Hücumda, Fransa Savunmada Etkili

EURO 2024’teki performanslara bakıldığında, İspanya’nın hücumda, Fransa’nın ise savunmada etkili olduğu görülüyor. Şampiyonada 5’te 5 yapan İspanya Milli Takımı, toplam 102 şutla en fazla gol arayan takım konumunda. Bu şutların 11’ini gole çeviren İspanyollar, Almanya ile turnuvanın en golcü takımı unvanını elinde bulunduruyor.

Fransa Milli Takımı ise sadece 1 gol yediği turnuvadaki 5 maçın 4’ünde kalesini gole kapatmayı başardı. Fransızların yedikleri tek gol, Polonya karşısında penaltıdan geldi.