Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Filistin Hükümeti: “El-Mevasi Katliamı Çarpıtılıyor”

Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, İsrail’in El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıyı çarpıtmak ve meşrulaştırmak amacıyla yalan haberler yaydığını iddia etti.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin hükümeti,

Hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in sivillere ve yerinden edilmişlere yönelik gerçekleştirdiği korkunç saldırıların ardından çıkan yalan ve uydurma haberlerin, işgalci devletin suçlarını örtbas etme çabası olarak nitelendirildi.

Açıklamada, İsrail’in sivillere karşı işlediği suçları gizlemek için medya manipülasyonu yaptığı ve uluslararası toplumu bu yanıltıcı bilgiler konusunda uyarmanın önemine vurgu yapıldı. Filistin hükümeti, özellikle Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kurumları, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırım savaşını durdurma konusunda baskı yapmaya çağırdı.

İsrail’in Han Yunus kentindeki El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırı sonucunda 71 kişinin hayatını kaybettiği ve 289 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Filistin hükümeti, bu saldırının sorumlusunun İsrail ve onun destekçisi ABD olduğunu belirtti ve uluslararası toplumdan bu tür saldırılara son verilmesi için adım atma çağrısında bulundu.