Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Filistin’e Destek Eylemi: Çok Sayıda Göstericiye Gözaltı

Almanya’nın başkenti Berlin’de, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin ile dayanışma göstermek amacıyla düzenlenen eylemde polis müdahalesi sonrasında çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de, İsrail’in

Berlin’in güneyinde bulunan Steglitz Belediyesi önünde toplanan 1000’den fazla eylemci, Filistin bayraklarıyla birlikte yürüyüş düzenledi. Eylemciler, “Ateşkes şimdi”, “Gazze’de soykırımı durdurun” ve “Gazze’nin gıdaya, barışa ve adalete ihtiyacı var” yazılı dövizler taşıdı.

Eylem sırasında “Cinayeti, savaşı ve soykırımı durdurun”, “Alman medyası yalan söylüyor, kışkırtıyor ve aldatıyor”, “Soykırımı durdurun”, “Ateşkes şimdi” ve “Terörist İsrail” sloganları atıldı. Ancak yürüyüş Innsbrucker Platz Meydanı’na gelindiğinde polis müdahalede bulundu ve gösteriyi sonlandırdı. Müdahale sırasında polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı ve çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Gösteride en az 6 eylemci yaralandı. Yaralılara olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.