Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fransa’da Seçimin Galibi Sol İttifakın Liderlerinden Melenchon “Filistin’i Tanıma” Sözünü Yineledi

Fransa’da yapılan erken genel seçimlerin ikinci turunda solcu Yeni Halk Cephesi ittifakının lideri Jean-Luc Melenchon, seçim zaferinin ardından yaptığı açıklamada, Filistin devletini tanıma sözünü tekrarladı.

 Fransa'da yapılan erken

Karar gazetesinin haberine göre, solcu 4 partinin oluşturduğu Yeni Halk Cephesi, mecliste 178 sandalye ile en fazla sandalye sayısına ulaşarak seçimlerden birinci çıktı. Boyun Eğmeyen Fransa’nın (LFI) lideri Melenchon, seçim zaferinin ardından yaptığı konuşmada hükümet kurmaya hazır olduklarını belirtti ve “Yeni Halk Cephesi’nden bir başbakanımız olacak.” dedi.

Melenchon, kampanya sürecinde verdiği sözlerden birinin de Filistin devletini tanımak olduğunu vurgulayarak, bu konuda “en hızlı şekilde” adım atacaklarını söyledi.

Seçim sonuçlarına göre, hiçbir ittifak mecliste hükümet kurmak için gerekli salt çoğunluğa ulaşamadı. Bu durum, farklı siyasi partilerin ve ittifakların yeni hükümetin kurulması için işbirliğine gitmesini zorunlu kılıyor.

Filistin’e verdiği destekle bilinen LFI, Fransa’da yapılan erken genel seçimlerde de Filistin meselesini seçim kampanyasının merkezine yerleştirdi. LFI, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde olduğu gibi Filistin’e destek veren bir çizgi izledi.

Seçim zaferiyle birlikte LFI’nin, Fransa’da yeni hükümetin kurucu güçlerinden biri olup olmayacağı ise merkez partilerle kurulacak olası bir koalisyona bağlı görünüyor.