Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fransa’da Sol İttifaktan Yeni Başbakan Adayı

 Fransa’da erken genel seçimlerin kazananı olan Yeni Halk Cephesi, uzun ve zorlu müzakerelerin ardından başbakan adayı olarak Lucie Castets’i belirledi.

 Fransa'da erken genel seçimlerin

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 9 Haziran’da Meclisi feshetmesinin ardından yapılan erken genel seçimlerde Yeni Halk Cephesi zafer elde etmişti. Ancak, seçim sonuçlarının ardından başlayan koalisyon müzakereleri, çeşitli adaylar arasında anlaşmazlık yaşanmasıyla zorlu geçti.

Sol ittifakını oluşturan dört parti, Huguette Bello ve Laurence Tubiana gibi isimler üzerinde anlaşma sağlayamayınca, nihayetinde Castets’i başbakan adayı olarak seçme kararı aldı. Castets, emeklilik yaşının 64’e çıkarılmasına karşı duruşu ve kamu hizmetlerini koruma konusundaki mücadelesi ile tanınıyor.

Yeni Halk Cephesi’nden yapılan açıklamada, Castets’in başbakan adaylığı teklifinin, seçimden 16 gün sonra ittifak müzakerelerinin olumlu sonuçlanmasıyla yapıldığı belirtildi. Castets, Fransa’nın önde gelen okullarından Sciences Po ve ENA’nın yanı sıra İngiltere merkezli London School of Economics’de eğitim aldı. Ayrıca, “Kamu Hizmetlerimiz” adlı topluluğun sözcüsü ve kurucularından olan Castets, Fransa Ekonomi Bakanlığı bünyesinde de çalıştı.

Bu gelişme, Macron’un bu akşam Fransız televizyonuna konuk olmadan önce duyuruldu. Macron’un başbakan adaylığı için Castets’i önerdiği ve bu önerinin ittifak tarafından kabul edildiği ifade edildi.