Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze bölgesine operasyon: Binlerce Filistinliyi yerinden etti

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde daha önce “güvenli” ilan ettiği El Bureyc bölgesinde “operasyon düzenleneceğini” açıklaması, bölgede yaşayan binlerce Filistinliyi büyük bir kaosa sürükledi.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde

Gazze Şeridi’nde zorunlu göç, Filistinlilerin hayatının bir parçası haline gelirken, İsrail’in operasyon kararı sonrası binlerce Gazzeli, El Bureyc Mülteci Kampı ve çevresindeki yerleri terketmek zorunda kaldı. Filistinliler, yanlarına alabildikleri birkaç parça eşya ile yollara düşerken, araç bulamadıkları için çoğu zaman yaya olarak bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze kent merkezindeki El Bureyc ve Eş-Şüheda bölgelerinde operasyon düzenleneceğini belirtti ve bölge sakinlerini tahliye etmeleri için çağrıda bulundu. Adraee, Filistinlilerin “derhal ve geçici olarak” El-Mevasi bölgesine gitmelerini istedi. Ancak, bu bölgeye 13 Temmuz’da yapılan şiddetli bombardımanda yarısı kadın ve çocuk olmak üzere 90 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda, en az 16.172’si çocuk, 10.798’i kadın olmak üzere toplam 39.324 Filistinli hayatını kaybetti, 90.830 kişi ise yaralandı. Bu durum, Filistinlilerin sürekli olarak göç etmek zorunda kalmalarına neden oluyor.

Yüzlerce Filistinli, olası saldırılardan kaçmak için bölgeden ayrılmaya devam ediyor. Göç edenler, yaşam alanlarını terk ederken zorlu bir yolculuğa çıkıyor ve bu zor koşullar altında güvenli bir sığınak arıyor.