Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze’de 453 Saldırı: 524 Kişi Hayatını Kaybetti

Gazze Şeridi’nde İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tesislerine yönelik yapılan 453 saldırıda, okulların üçte ikisi hedef alındı ve tesislerde bulunan 524 kişi hayatını kaybetti.

Gazze Şeridi'nde İsrail'in 7

 

UNRWA tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının tesisler ve içindeki insanlar üzerinde ciddi etkiler yarattığı belirtildi. 453 saldırının savaşın başından bu yana kaydedildiği ve bu süreçte Gazze’deki UNRWA okullarının büyük zarar gördüğü vurgulandı.

Son dört günde ise İsrail’in Gazze’deki UNRWA okullarına yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda en az 50 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu saldırılarda Nuseyrat ve Han Yunus gibi bölgelerdeki okulların da hedef alındığı ve çok sayıda yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı okulların kapılarının bombalandığı belirtildi.

BM’ye ait tesislerin hedef alınmaması ve derhal ateşkes çağrısı yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının sivil yerleşim birimlerine zarar verdiği ve Filistinlilerin yaşam alanlarını ciddi şekilde etkilediği ifade edildi.