Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze’de İsrail bombardımanı: Can kaybı var!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki iki evi hedef aldığı hava saldırısında 5 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin
Gazze Sivil Savunma Birimi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nin orta kesiminde, Ebu Haşim ailesine ait evi bombaladığı bildirildi. Bu saldırıda 4 Filistinlinin öldüğü, birçok kişinin yaralandığı ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtilirken, aynı gece içinde Gazze kent merkezinin güneyindeki Zeytun bölgesinde de Sevafiri ailesine ait bir evin bombalandığı ifade edildi. Bu saldırıda bir kız çocuğunun hayatını kaybettiği ve yaralananların olduğu kaydedildi.

Sivil savunma yetkilileri, İsrail ordusunun gece boyunca Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine yoğun hava ve kara saldırıları düzenlediğini aktardı.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında en az 16 bin 314 çocuk ve 10 bin 980 kadın dahil olmak üzere 39 bin 480 Filistinli hayatını kaybetti, 91 bin 128 kişi ise yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu ve halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alındığı bildiriliyor. Sivil altyapının büyük zarar gördüğü belirtiliyor.