Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze’de sağlık durumu kritik: Binlerce kişi uluslararası yardım bekliyor

Gazze’deki hükümet, İsrail saldırılarının etkisi altında bulunan Gazze Şeridi’nde 15 bin yaralı ve hastanın yurt dışında tedaviye ihtiyaç duyduğunu duyurdu.

Gazze'deki hükümet, İsrail saldırılarının

Hükümetin Medya Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, Gazze’deki hasta ve yaralıların mevcut sağlık durumuna ilişkin detaylar paylaşıldı. Açıklamada, Gazze’de 60 bin hamile kadının sağlık hizmetlerindeki eksiklikler nedeniyle büyük risk altında olduğu vurgulandı. Ayrıca, kronik hastalığı bulunan 350 bin kişinin ilaç yetersizliği ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

Gazze’de 71 binden fazla hepatit vakasının tespit edildiği ve 10 bin kanser hastasının tedaviye ihtiyaç duyduğu kaydedildi. İsrail saldırıları sonucunda sağlık sektörünün çökmesinin ardından, 12 bin yaralı ve 3 bin hastanın yurt dışında tedavi edilmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 172’si çocuk, 10 bin 798’i kadın olmak üzere toplamda 39 bin 90 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 90 bin 147 kişinin ise yaralandığı bilgisi verildi. Ayrıca, İsrail ordusunun 7 Mayıs’ta Gazze’nin Mısır’a açılan sınır kapısı Refah’ı işgal etmesi nedeniyle bölgedeki yaralı ve hastaların tedavi için yurt dışına çıkışlarının neredeyse durma noktasına geldiği belirtildi.

Bu bağlamda, uluslararası yardım ve destek çağrılarının artırılması gerektiği vurgulandı. Gazze’deki sağlık krizinin çözülmesi için acil adımların atılması gerektiği ifade edildi.