Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze’deki kriz için acil çözüm: Durum felaketin ötesinde

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, Gazze Şeridi’nde yaşanan insani krizin felaketin ötesinde olduğunu açıkladı. Russell, Gazze’de ailelerin her geçen hafta yeni bir dehşetle karşı karşıya kaldığını ve okullara yönelik yıkıcı saldırıların devam ettiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım

Russell, yazılı açıklamasında, Gazze’deki sağlık sistemi ve kanalizasyon arıtmasındaki çöküşün çocuk felci virüsü gibi tehditleri beraberinde getirdiğini vurguladı. Çocukların hasta, aç, yaralı ve ailelerinden ayrı durumda olduğunu ifade eden Russell, “Doktorlar ve hemşireler kaynak eksikliğiyle mücadele ediyor. Binlerce çocuk ciddi tehlike altında” dedi.

UNICEF’in açık şekilde işaretlenmiş aracının, Gazze’de bir kontrol noktası yakınında kurşunlara hedef olduğunu belirten Russell, insani yardım personeline yönelik saldırıların çabaları engellediğini ifade etti. Yardım akışının engellenmemesi, erişimin düzenli ve güvenli olması gerektiğini vurguladı.

Gazze Şeridi’nde 278 yardım görevlisinin öldüğünü ve diğerlerinin ya tehlikeye atıldığını ya da işlerinin engellendiğini belirten Russell, “Gazze’de acil ve sürdürülebilir bir ateşkes ihtiyacı var. Uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmelidir” dedi.

7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail saldırılarında 39 bin 145 Filistinli hayatını kaybetti, 90 bin 257 kişi ise yaralandı. Sivil altyapılar büyük ölçüde tahrip edilirken, Gazze’deki güvenlik ortamının acilen iyileştirilmesi gerektiği ifade edildi.