Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze’den saldırılara ilişkin açıklama: Son üç günde 100’den fazla ölü!

Gazze’deki Filistin hükümeti, İsrail’in son üç gün içinde Han Yunus’taki sözde güvenli bölgelere yönelik düzenlediği saldırılarda 129 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gazze’deki Filistin hükümeti, İsrail’in
Gazze’deki Filistin hükümeti, İsrail’in Han Yunus kentinde “güvenli” olarak tanımladığı bölgeye son üç gündür düzenlediği saldırılarda 129 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Filistin hükümetinin Medya Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail saldırılarında 416 kişinin yaralandığı ve 44 kişinin kaybolduğu bilgisi paylaşıldı. Yaralılardan 100’ünün henüz hastanelere sevk edilmediği belirtilirken, 237 ev ve bina hasar gördü, 22 ev ise sakinleri içerindeyken bombalandı.

Açıklamada, İsrail ordusunun Han Yunus’taki Selahaddin Caddesi üzerinde hareket eden her şeyi hedef aldığı ve bu durumun yaralılara ve cansız bedenlere ulaşımın engellendiği ifade edildi. Ayrıca, zorla yerinden etme ve diğer insanlık suçlarının, hastalar, hamileler, çocuklar, yaşlılar ve özel ihtiyacı olan kişilerin hayatını tehdit ettiği vurgulandı.

Filistin hükümeti, uluslararası topluma ve dünya ülkelerine bu trajik olayları derhal durdurma çağrısında bulundu. İsrail’in “güvenli bölge” olarak tanımladığı kentin doğu bölgelerine yönelik yoğun saldırılar ise devam ediyor.