Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze’ye destek: Yüz binlerce kişi sokaklarda

Yemen, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına karşı Filistinlilere destek amacıyla büyük çaplı gösterilere ev sahipliği yaptı. Başkent Sana ve diğer şehirlerde yüz binlerce Yemenli, Filistinli kardeşlerine destek vermek için sokaklara döküldü.

Yemen, İsrail’in Gazze Şeridi'ne

Husilerin çağrısıyla düzenlenen ve “Yemen’den karşılık geliyor.. Kesin bir zafer kazanacağız” sloganıyla gerçekleştirilen gösteriler, başkent Sana’nın Sebin Caddesi’nde yoğun katılım ile yapıldı. Cuma namazının ardından düzenlenen etkinlikte, katılımcılar Gazze’nin zaferi için devam eden direnişi desteklediklerini belirttiler.

Hudeyde, Sada, Mahvit, Beyda ve Dali gibi şehirlerde de benzer destek yürüyüşleri düzenlendi. Göstericiler, Yemen ve Filistin bayrakları taşıdı ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan pankartlar açtı. “Gazze’deki katliamları ve kıtlığı durdurun” yazılı pankartlar da dikkat çekti.

Yemen’de, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı Filistin’e destek gösterileri, 7 Ekim’de başlayan saldırılardan bu yana düzenli olarak gerçekleştiriliyor.