Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze’ye Starlink desteği: Bir hastanede aktif

ABD’li milyarder Elon Musk, sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink’in Gazze’deki bir hastanede aktif olarak kullanılmaya başlandığını duyurdu.

ABD'li milyarder Elon Musk,

Musk, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, “Starlink artık Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail’in desteğiyle Gazze’deki bir hastanede aktif” ifadesine yer verdi. Hangi hastanede kullanılacağı hakkında bilgi verilmedi.

The Times of Israel’in haberine göre, Starlink’in BAE’nin desteğiyle kurulan bir sahra hastanesinde kullanılmasına İsrail makamları onay verdi. Bu gelişme, İsrail’in geçen yıl Gazze Şeridi’ndeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerini tamamen kesmesinin ardından, bölgedeki insani yardım koordinasyonu için Starlink’in devreye sokulmasını talep eden yüzlerce kullanıcıdan gelen çağrılar doğrultusunda gerçekleştirildi.

Elon Musk, 28 Ekim’de yaptığı açıklamada, Starlink’in Gazze’deki uluslararası yardım kuruluşlarına internet hizmeti sunacağını duyurmuştu. Ancak, İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Musk’ın Gazze’de internet sağlama girişimine tepki göstererek, bu girişimi engellemeye yönelik çalışmalar yapacaklarını belirtmişti. Karhi, geçen yıl Kasım ayında, Starlink’in Tel Aviv’in onayı olmadan Gazze’ye uydu interneti sağlamaması konusunda Musk ile prensipte anlaştıklarını açıklamıştı.