Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geleneksel kuğu nüfus sayımı başladı

İngiltere’de Thames Nehri boyunca her yıl düzenlenen geleneksel kuğu nüfus sayımı, bu yıl 838. kez başladı. Thames Nehri’nin 127 kilometrelik bölümünde gerçekleştirilen bu etkinlik, tarihi Dyers ve Vintners şirketleri tarafından yönetiliyor.

İngiltere'de Thames Nehri boyunca
İlk olarak 1186 yılında başlayan ve o günden bu yana devam eden kuğu nüfus sayımı, özellikle yeni doğmuş ve henüz uçamayan yavruların doğduğu Temmuz’un üçüncü haftasında gerçekleştiriliyor. “Kral’ın Kuğu İşaretleyicisi” olarak bilinen David Barber liderliğindeki ekip, Sunbury’den Abingdon’a kadar olan rotada 5 gün boyunca kuğuları sayıyor ve sağlık durumlarını kontrol ediyor.
İngiltere'de geleneksel 'kuğu sayımı' yapıldı | TRT Haber Foto Galeri
Geçmişte zengin ailelere ait olan kuğular, her ailenin özel işaretiyle tanımlanıyor ve özel ziyafetlerde kullanılmak üzere büyütülüyordu. Günümüzde ise bu kuğular koruma altında ve Thames Nehri’nde sayılmalarıyla Kraliyet kontrolü altında tutuluyor.
800 yıllık gelenek: Kuğu kaldırma - Sözcü

Kuğuların sayımı sırasında, özellikle sessiz kuğular diye bilinen ve turuncu gagalarıyla diğerlerinden ayrılan kuğular öne çıkıyor. Bu kuğular, Kral’ın malı sayılıyor ve sayım işlemine dahil ediliyor. İşaretsiz ebeveynlere sahip kuğular ise Kraliyet’in malı olarak kabul edilerek sayılmadan serbest bırakılıyor.

İngiltere'de geleneksel 'kuğu sayımı' yapıldı | TRT Haber Foto Galeri

David Barber, “Kraliçe’nin Kuğu İşaretleyicisi” unvanıyla 32 yılını bu geleneğe adamış olup, son iki yıldır “Kral’ın Kuğu İşaretleyicisi” olarak görev yapıyor. Her yıl sayılan kuğuların sağlık durumlarının kontrol edildiğini ve yavruların büyüklüklerinin ölçüldüğünü belirten Barber, bu etkinliğin kuğuların korunması ve eğitim amacıyla önemli olduğunu vurguladı.