Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göçmenleri Geri İtme Yasası Onaylandı!

Finlandiya Parlamentosu, Rusya sınırında üçüncü ülke vatandaşı göçmenleri geri itmeyi öngören tartışmalı bir yasa tasarısını kabul etti. Geçici olarak yürürlüğe girecek olan bu yasa, 167 milletvekilinin desteğiyle onaylandı. Tasarıya karşı Sol İttifak ve Yeşiller Birliği milletvekilleri karşı oy kullandı.

Finlandiya Parlamentosu, Rusya sınırında

 

Başbakan Petteri Orpo’nun merkez sağ hükümeti, yasanın ulusal güvenliği korumak için gerekli olduğunu ve Rusya’nın göçmenleri Avrupa Birliği’nin kuzey sınırına yönlendirme girişimlerine karşı bir önlem olduğunu belirtiyor. Ancak yasa, uluslararası hukuku ve AB taahhütlerini ihlal ettiği gerekçesiyle eleştiriliyor.

Geçen yıl NATO üyesi olduktan sonra Finlandiya, belgeleri eksik olan 1300’den fazla göçmenin Rusya üzerinden ülkeye girmesi üzerine 1340 kilometrelik kara sınırını kapatmıştı. Göçmenler genellikle Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden geliyor.

Yasa, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb’ın onayını bekliyor. Karşıtlar, yasanın ülkenin anayasası ve uluslararası hukukla çeliştiğini vurgularken, benzer adımların Polonya, Letonya ve Litvanya gibi diğer AB ülkeleri tarafından da atıldığını belirtiyor.