Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Golan Tepeleri’ndeki Roket Saldırısı Hizbullah’a Ait

Beyaz Saray, İsrail’in işgali altındaki Golan Tepeleri’nde bulunan Mecdel Şems beldesine yönelik roket saldırısının Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

Beyaz Saray, İsrail'in işgali

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, yazılı bir açıklama yaparak, saldırının Hizbullah tarafından düzenlendiğini ve roketlerin Hizbullah’ın kontrolündeki bir bölgeden ateşlendiğini belirtti. Watson, “Bu saldırıyı herkes kınamalı” ifadelerini kullandı.

ABD’nin açıklamasının ardından, İsrail ve Lübnan yetkilileriyle yakın temasta olduklarını ve İsrail’e sarsılmaz desteklerinin devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, Mavi Hat boyunca diplomatik çözüm için de çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Dünkü saldırıda, Mecdel Şems’teki bir futbol sahasına roketler atılmış, saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişi hayatını kaybetmiş, 6’sı ağır olmak üzere 24 kişi yaralanmıştı. İsrail ordusu, saldırının Lübnan Hizbullahı tarafından yapıldığını belirtmişti. Hizbullah ise bu iddiaları reddetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıya tepki olarak, Hizbullah’a ağır bir bedel ödetileceğini ifade etmişti. Bu gelişmeler, uluslararası toplumu ve bölgesel güvenliği yakından ilgilendiriyor.