Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Grup saldırılarında 33 tesis ve askeri nokta vuruldu!

Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Ukrayna’ya yönelik 33 grup saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Açıklamada, saldırıların yüksek hassasiyetli silahlar ve insansız hava araçlarıyla (İHA) yapıldığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, son

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre, 20 Temmuz ile 26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen eylemler sırasında Ukrayna’nın askeri sanayi tesisleri, barut üretim merkezleri, zırhlı araç üretim ve onarım yerleri ile enerji altyapısı hedef alındı. Ayrıca, Ukrayna’ya ait İHA montaj atölyeleri, mühimmat depoları, füze ve topçu silahları, askeri teçhizat ve personelin bulunduğu askeri trenler ile yabancı paralı savaşçıların geçici dağıtım noktaları da vuruldu.

Açıklamada, bir hafta içinde 63 Ukraynalı askerin muharebe hattında teslim olduğu bilgisi verildi. Rusya Savunma Bakanlığı, bu saldırıların Ukrayna’nın askeri kapasitesini zayıflatmayı hedeflediğini ifade etti.

Ukrayna tarafı, Rusya’nın bu eylemlerini kınayarak, saldırıların sivillere zarar vermeden derhal durdurulmasını talep etti.