Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güney Kore-ABD işbirliği: Nükleer temelli ittifaka yükseldi

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, ABD ile imzalanan ortak nükleer caydırıcılık planının ardından Güney Kore-ABD işbirliğinin “nükleer temelli” bir ittifaka yükseldiğini belirtti.

Güney Kore Devlet Başkanı

Yoon, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Washington’da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi sırasında imzalanan bu planın, Kore Yarımadası’ndaki nükleer tehditlere karşı hızlı ve etkili bir yanıt sağlayacak bir duruş oluşturduğunu ifade etti.

ABD’nin Kore Yarımadası’ndaki nükleer varlıklarına hem savaş hem de barış zamanında “özel bir misyon” yükleyeceğini dile getiren Yoon, “Kuzey Kore’nin her türlü nükleer tehdidine hızlı ve etkili yanıt verecek bir duruş oluşturduk.” şeklinde konuştu. Ayrıca, Yoon bakanları, ülkede son günlerde yaşanan şiddetli yağışlardan zarar gören bölgeler için destek tedbirlerini hızla hayata geçirmeye çağırdı.

ABD ve Güney Kore, 11 Temmuz’da NATO Liderler Zirvesi marjında “Kuzey Kore’nin artan nükleer ve füze tehditlerine karşı” işbirliğini geliştirmek için ortak nükleer caydırıcılık planına imza atmıştı.