Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Guterres: “Lübnan, Yeni Bir Gazze Olmasını Kaldıramaz”

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yaptığı açıklamada, “Lübnan, İsrail ve dünya halkı, Lübnan’ın yeni bir Gazze olmasını kaldıramaz.” uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel

Guterres, BM Genel Kurul görüşmelerinin açılışında, dünyadaki mevcut durumun sürdürülemez olduğunu belirtti ve jeopolitik bölünmelerin derinleştiğine dikkat çekti.

Guterres, küresel zorlukların daha önce eşi benzeri görülmemiş boyutlara ulaştığını ifade ederken, dünya genelinde artan şiddet, savaşlar ve nükleer tehditlere de vurgu yaptı. “Düşünmek bile istemeyeceğimiz bir yolda ilerliyoruz,” diyen Guterres, bu durumun tüm insanlığı tehdit eden bir “patlamaya hazır bomba” riski taşıdığını belirtti.

Gazze’deki durumun “hiç sona ermeyen bir kabus” gibi olduğunu ifade eden Guterres, bölgedeki gerilimin Lübnan’ı da tehdit ettiğini vurguladı. “Lübnan felaketin eşiğinde,” diyerek, bu ülkede yaşananların alarm verici olduğunu söyledi.

Guterres, uluslararası toplumun acilen ateşkes sağlaması, esirlerin serbest bırakılması ve iki devletli çözüm için harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Mevcut düzenin değişmesi gerektiğini ve iklim değişikliğinin de dünya genelinde büyük bir tehdit oluşturduğunu ekledi.

BM Genel Kurul Başkanı: “Sadece İki Devletli Çözüm Şiddeti Sonlandırabilir”

BM Genel Kurul Başkanı Philemon Yang, mevcut durumun aciliyetine dikkat çekerek, yalnızca iki devletli bir çözümün şiddet sarmalını sonlandırabileceğini ifade etti. Yang, uluslararası toplumun barış için bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı ve askeri harcamaların azaltılması gerektiğini belirtti.

Katılımcı Ülkeler

Bu yılki BM Genel Kurulu’na 76 devlet başkanı, 4 prens ve çok sayıda üst düzey yetkili katılacak. Ancak katılımcılar arasında yalnızca 19 kadının yer alması dikkat çekti.