Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hamaney’den açıklama: Heniyye’nin intikamı vazifedir

İran’ın dini lideri Ali Hamaney, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Tahran’da uğradığı suikast hakkında sert bir açıklamada bulundu. Hamaney, İsrail’i “katil ve terörist Siyonist rejim” olarak nitelendirerek, Heniyye’nin intikamını almayı vazifeleri olarak gördüklerini belirtti.

İran'ın dini lideri Ali
Hamaney’in yazılı açıklamasında, “Katil ve terörist Siyonist rejim (İsrail), değerli misafirimizi evimizde şehit ederek bizleri derinden üzdü, ancak kendisine yönelik ağır bir cezanın da zeminini hazırladı” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, taziye mesajı da ileten Hamaney, “İslam ümmetine, direniş cephesine, Filistin milletine ve özellikle Şehit Heniyye’nin ailesi ile onunla birlikte şehit olan yanındaki arkadaşı için baş sağlığı diliyorum,” dedi.

Hamaney, “Heniyye’nin kanının intikamını almayı vazifemiz olarak görüyoruz” şeklinde devam ederek, suikastın ardından yaşanan olayın İran topraklarındaki etkisine de vurgu yaptı. İran dini lideri, bu acı olayın İsrail’e karşı bir yanıt verme gerekliliği taşıdığını belirtti.