Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hamas Lideri Heniyye Tahran’da Uğurlandı

İran’ın başkenti Tahran’da, suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için büyük bir cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazı, Tahran Üniversitesi yerleşkesinde İran’ın dini lideri Ali Hamaney tarafından kıldırıldı. Törene İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve üst düzey sivil ve askeri yetkililer de katıldı.

İran'ın başkenti Tahran'da, suikast
Binlerce kişi, tören alanına girmek için üniversite kapısında uzun saatler bekledi. Cenaze namazının ardından büyük bir kalabalık, üniversitenin yanı başındaki İnkılap Meydanı’nda ve çevredeki yollarda toplandı. İsmail Heniyye’nin cenazesi, Tahran’daki törenin ardından yarın Katar’ın başkenti Doha’da son yolculuğuna uğurlanacak.

Cenaze namazı öncesinde konuşan İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Heniyye’ye düzenlenen suikastın ABD’nin desteği ve koordinasyonuyla gerçekleştirildiğini öne sürdü. Kalibaf, “Bu saldırının ABD’nin desteği ve koordinasyonuyla gerçekleştiğini biliyoruz. Bu cinayete doğru zaman ve yerde karşılık vermek görevimizdir” ifadelerini kullandı.