Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hamas Lideri İsrail saldırısında öldürüldü

Hamas, Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen bir İsrail hava saldırısında öldüğünü duyurdu. Hamas’ın yaptığı açıklamaya göre, Heniyye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın görevi teslim törenine katılmak üzere Tahran’da bulunuyordu.

Hamas, Siyasi Büro Başkanı

Saldırı, tören sonrası Heniyye’nin konutuna gerçekleştirildi ve bu saldırıda Heniyye hayatını kaybetti. İran devlet televizyonu, Heniyye’nin ölümünü doğrulayan ilk kaynak oldu.

Önceki saldırılarında İsrail ordusu tarafından 10 Nisan’da düzenlenen bir operasyon sırasında, Heniyye’nin ailesinden birçok kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırıda 3 oğlu ve 4 torunu ölmüştü. Heniyye, çocuklarının ve torunlarının Gazze’yi terk etmediklerini ve Kudüs’ün kurtuluşu için hayatlarını feda ettiklerini belirtmişti. Heniyye’nin Ramazan Bayramı’nda yaralanan torunu Melek Heniyye de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Heniyye, 6 Mayıs 2017’de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal’in yerine Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmişti.