Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hamas’tan sert tepki: İşgalci Heniyye’ye değil kendine ateş açtı

Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, İran’ın başkenti Tahran’da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye düzenlenen suikastı şiddetle kınayarak, “İşgalci İsrail, Heniyye’ye değil kendine ateş açtı” şeklinde açıklamada bulundu.

Hamas yöneticilerinden Sami Ebu

Ebu Zuhri, yaptığı açıklamada, İsrail’in Filistin halkının iradesini kırmak istediğini belirterek, “Hamas bir fikirdir ve yöneticilerinin şehadetleri bu fikrin önüne geçmeyecektir” dedi.

Heniyye’nin suikasta uğramasını işaret eden Ebu Zuhri, “İşgalci, kendine ateş açtığının farkında olmalıdır. İşgalci, Heniyye’ye değil kendine ateş açtı” şeklinde konuştu. Ayrıca, işgal altındaki Filistin topraklarının özgürlüğü için dökülen her kan damlasının Hamas’ı büyüttüğünü vurgulayan Ebu Zuhri, “Yöneticilerimizin kanları çocuklarımızın kanlarından daha değerli değildir” ifadelerini kullandı.

Kudüs’ün özgürlüğü için büyük bedeller ödemeye hazır olduklarını belirten Ebu Zuhri, bu yolun ancak Kudüs’ün özgürlüğüyle son bulacağını vurguladı. Suikastın Hamas’ı teslim olmaya zorlayamayacağını ve Hamas’ın sonuna kadar bu yolda yürüyeceğini ekledi.

İsmail Heniyye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin töreni için Tahran’dayken hedef alınmıştı. İran ve Hamas, suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrailli yetkililer olayla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Heniyye, 2017 yılında Hamas Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmişti.