Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Heniyye’nin oğlu: “Mücadelemiz devam edecek”

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin büyük oğlu Abdusselam Heniyye, babasının İran’da uğradığı suikastın ardından Filistin halkının mücadelesinin devam edeceğini açıkladı. Doha’da düzenlenen cenaze töreninin ardından basına konuşan Abdusselam Heniyye, yıkımlar ve işgallere rağmen Filistin halkının direnişinin süreceğini vurguladı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı

Abdusselam Heniyye, “Bu cani siyonist düşmana mesajım, yüzyılı aşkın süredir liderlerimize yapılan bu saldırılar bizi durduramaz. Filistin halkının yürüyüşünü ve devrimini durduramayacaksınız,” dedi. Zaferin yakın olduğunu belirten Heniyye, “Allah’ın izniyle zafer yakındır ve bu üzerimizdeki kasvetli hava dağılacaktır,” şeklinde konuştu.

Heniyye, babasının ölümünün kendileri için büyük bir ayrılık olduğunu ancak bu durumu “en hayırlı ayrılık” olarak değerlendirdiklerini ifade etti. “Babamızın şehitlik mührüyle kendimizi kutluyoruz,” diyen Abdusselam Heniyye, şehit ailelerinin gözyaşlarının kendilerinin gözyaşlarından daha kıymetli olmadığını belirtti.

Abdusselam Heniyye, Filistin halkına, liderlere ve şehit ailelerine zaferin geleceğini ve bu zaferi birlikte kutlayacaklarını umduğunu söyledi. “İslam ve Arap ülkelerinin başkentlerine bu mesajın ulaşmasını umuyoruz. İsrail’in bu bölgedeki işgali ve mevcudiyeti son bulacak ve bunu kutlayacağız,” şeklinde konuştu.

İsmail Heniyye, İran’ın başkenti Tahran’da, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere bulunuyordu. 31 Temmuz sabahı İran Devrim Muhafızları Ordusu, Heniyye’nin Tahran’daki konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu. Hem İran hem de Hamas, suikastı İsrail’e atfederken, İsrailli yetkililer olay hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Heniyye, 6 Mayıs 2017’de Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmişti.