Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Heniyye’nin suikasti savaşta tehlikeli bir dönüm noktası

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen suikastın, savaşta önemli ve tehlikeli bir dönüm noktası olduğunu duyurdu. Kassam Tugayları, suikastın savaşın yeni ve büyük etkilere yol açan bir aşamaya taşındığını belirtti.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin
Kassam Tugayları’nın Telegram hesabından yapılan açıklamada, “Heniyye’ye yönelik suikast, savaşı tüm bölgede büyük etkiler yaratacak yeni bir boyuta taşıyan önemli ve tehlikeli bir olaydır” denildi. Açıklamada, İsrail’in “saldırı çemberini genişleterek direniş liderlerine suikastlar düzenlemesi ve bölge ülkelerinin egemenliğini ihlal etmesinin” büyük bir yanlış hesap olduğunu vurgulandı.

Netanyahu’nun bu eylemlerle “işgalcileri uçuruma sürüklediği” ve Filistin topraklarından sonsuza dek yok olmalarını hızlandırdığı iddia edildi. Kassam Tugayları, “Bu siyonist ahlaksızlığa son verilmesinin, düşmanın dizginlenmesinin ve saldırganlığından caydırılmasının zamanı gelmiştir” şeklinde bir çağrı yaptı.

Kassam Tugayları, suikastın ardından Filistin direnişini desteklemek için tüm bölge ülkeleri ve halklarını harekete geçirmeye çağırdı. Heniyye’nin suikasti, tüm ümmetin “ileri savunma hattı” olarak gördüğü Filistin için büyük bir tehdit olarak nitelendirildi.

Heniyye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere Tahran’da bulunuyordu. İran ve Hamas, suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Heniyye, 2017’de Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmişti.