Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Heniyye’ye suikastine tepki: Binlerce kişi sokağa çıktı

Fas’ın Kazablanka kentinde, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yönelik suikastı ve İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıları kınamak amacıyla büyük bir protesto düzenlendi.

Fas’ın Kazablanka kentinde, Hamas

Filistin Ulusal Eylem Grubu’nun çağrısıyla organize edilen gösteriye, binlerce kişi katıldı ve Kazablanka’nın merkez meydanını doldurdu. Protestocular, siyasi suikastları reddeden ve Arap ile İslam dünyasına bu duruma son verilmesi için çağrıda bulunan pankartlar taşıdı. Ayrıca, “Fas’tan selamlar şehit Heniyye’ye”, “Fas’tan selamlar gururlu Gazze’ye”, ve “Fas ve Filistin iki halk değil, tek halktır” şeklinde sloganlar attılar.

Göstericiler, Heniyye’nin yanı sıra Mescid-i Aksa ve İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını ve Filistin bayrağını da taşıdı.

Feza İnsan Hakları Derneği Başkanı Mustafa el-Muni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gösterinin Heniyye’nin suikastını kınamak ve direniş kararlılığını vurgulamak amacıyla düzenlendiğini ifade etti. Muni, “Bu suikasta rağmen direniş kararlılığını koruyor. Kurtuluş süreci devam edecek ve Filistin topraklarını, tüm değerleri yok eden İsrail işgalinden temizleyecek bir başka lider çıkacaktır.” dedi.

Heniyye’nin Suikastı

İsmail Heniyye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere Tahran’da bulunuyordu. 31 Temmuz sabahı, İran Devrim Muhafızları Ordusu Heniyye’nin konutuna saldırı düzenlendiğini açıkladı. İran ve Hamas hareketi, suikastı İsrail’e atfederken, İsrailli yetkililer olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Heniyye, 6 Mayıs 2017’de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal’in yerine Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmişti.