Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Heyelan felaketi: Bir aile yok oldu

Japonya’nın batısındaki Ehime eyaletinde meydana gelen toprak kaymasında 3 kişi hayatını kaybetti.

Japonya'nın batısındaki Ehime eyaletinde

Resmi Kyodo ajansının haberine göre, Ehime’ye bağlı Matsuyama kentinde şiddetli yağışların ardından büyük bir toprak kayması yaşandı. Heyelan, yaklaşık 50 metre genişliğinde ve 100 metre yüksekliğinde bir toprak yığını oluşturdu.

İtfaiye yetkilileri, bölgede bulunan bir ahşap evin toprak altında kaldığını ve evde aynı aileden 3 kişinin kaybolduğunu belirtti.

Toprak kaymasının ardından gevşeyen zemin, müstakil evler ve apartmanlarda ciddi zarara yol açarken, arama çalışmalarını da zorlaştırdı. Yerel belediyeden alınan bilgiye göre, arama kurtarma ekipleri bir günden fazla süren çalışmaların ardından kaybolan 3 kişinin cesedine ulaştı.

Bir itfaiye yetkilisi, “Kaybolanları kurtarma arzusuyla çalışsak da dizlerimize kadar çamur ve toprak içinde yürümek çok zordu,” dedi.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), ülkenin batı kıyısındaki eyaletler için aşırı yağış ve toprak kayması uyarılarında bulunmuştu. Heyelanın, Japonya’da “tarihi sit alanı” olarak korunan Matsuyama Kalesi’nin yer aldığı dağın eteğinde meydana geldiği bildirildi.