Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hindistan Petrol İhracatında Ana Pazarımız Haline Geldi

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Hindistan’a petrol sevkiyatını 2023’te bir önceki yıla göre iki kat artırdıklarını belirterek, “Hindistan ana pazar haline geldi. Bugün Hindistan enerjide bizim kilit ortaklarımız arasında yer alıyor.” dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr

 

Novak, başkent Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Hindistan Başbakanı Narendra Modi arasındaki görüşmelerin ardından Rus devlet kanalı Rossiya-1’e yaptığı açıklamalarda, Rusya’nın Hindistan’a 2022’de 45 milyon ton petrol sevk ettiğini ve 2023’te bu miktarı 90 milyon tona çıkararak sevkiyatı iki katına çıkardıklarını belirtti. Novak, “Bu aynı zamanda Hindistan’ın toplam petrol ithalatının yüzde 40’ına tekabül ediyor.” ifadelerini kullandı.

 

Rusya Hindistan'ın en büyük ham petrol ihracatçısı olmaya devam ediyor

 

Hindistan’ın Rus petrol sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Novak, “Hindistan ana pazar haline geldi. Bugün Hindistan enerjide bizim kilit ortaklarımız arasında yer alıyor. 2021’de yalnızca 5 milyon ton petrol sevk etmiştik. O dönemle kıyaslarsak neredeyse 20 katlık artış söz konusu.” dedi.

Novak, Rus petrolünün sevkiyatına yönelik Hindistan’la uzun vadeli anlaşmalar üzerinde çalıştıklarını da ekledi. Rusya ile Hindistan arasındaki ticaret hacmi, özellikle enerji kaynaklarının artan payıyla, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 60 artarak 65 milyar dolara yükseldi.