Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı: “ABD’nin Desteği Olmasaydı, Saldırılar Hızla Sona Erecekti”

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Lübnan televizyon kanalında önemli açıklamalarda bulundu.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı

Kasım, Lübnan’ın güneyinde başlayan kara saldırılarının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen İsrail ordusunun ilerleme kaydedemediğini ifade etti. Ayrıca, lider Hasan Nasrallah’ın ölümünün ardından yeni bir genel sekreterin seçileceğini ve bu süreç tamamlandığında kamuoyuna duyuru yapılacağını belirtti.

Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu’nu Orta Doğu’da bir değişimin başlangıcı olarak değerlendiren Kasım, “İsrail’in amacı direniş eksenini yok etmek ve Filistin halkını hedef almak” dedi.

“ABD, Gazze’deki Suçların Ortağı”

Kasım, ABD’nin İsrail’e verdiği desteğe dikkat çekerek, “Amerika Birleşik Devletleri’ni Gazze’de işlenen suçların önemli bir ortağı olarak görüyoruz. ABD’nin desteği olmasaydı, İsrail’in saldırıları bir ay içinde sona erebilirdi” ifadelerini kullandı. Filistin halkının direnme kapasitesinin yüksek olduğunun altını çizen Kasım, “Filistin halkı yenilmezdir ve özgürlüğü hak etmektedir” diye ekledi.

Hizbullah’ın, İsrail’in düzenlediği saldırılar karşısında direnme yeteneğinin azalmadığını vurgulayan Kasım, “Askeri kapasitemiz sağlamdır. Düşmanlarımızın yeteneklerimiz hakkındaki değerlendirmeleri yanlıştır. Son 10 günde İsraillilerin kayıpları arttı. Onlara, daha fazla İsraillinin yerinden edileceğini bildiriyoruz. İsrail’in planı Lübnanlı sivilleri hedef alarak kaos yaratmak. Ancak bu çabaların başarısız olacağını belirtiyoruz” dedi.