Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İkinci Dönem İçin Adaylığını Açıkladı

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, 7 Eylül’de yapılacak olan seçimlerde ikinci dönem cumhurbaşkanlığı için aday olacağını duyurdu.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun,

 

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Tebbun’un yerel basına verdiği röportajda, “Birçok siyasi ve siyasi olmayan parti ve kuruluşun talebi üzerine Anayasa’nın izin verdiği ölçüde ikinci dönem için aday olacağım.” sözlerine yer verildi.

Tebbun, ayrıca “Halk beni tekrar seçme kararı verirse başım gözüm üstüne. Eğer seçmezlerse o zaman ben görevin bir kısmını yapmış olacağım, kim gelirse gelsin devam edecek.” şeklinde konuştu. Abdulmecid Tebbun, eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika’nın istifasının ardından 12 Aralık 2019’da yapılan cumhurbaşkanı seçimini kazanarak 5 yıl için ülkenin yeni cumhurbaşkanı olmuştu.

Bağımsız Seçim Kurumu’na göre, cumhurbaşkanlığı seçimine katılmak isteyen adayların sayısı 34 iken, Tebbun’un ikinci dönem adaylığını açıklamasının ardından bu sayı 35’e yükseldi. Adaylık başvuruları 18 Temmuz Perşembe günü sona erecek.