Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İkinci el konut piyasasında fiyat rekoru: Satışlar düşüşte!

 ABD’de ikinci el konut satışları, Haziran ayında aylık bazda yüzde 5,4 oranında bir azalma gösterdi ve bu düşüşünü dördüncü aya taşıdı. Ancak, aynı dönemde medyan konut fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

 ABD’de ikinci el konut
Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan verilere göre, Haziran ayında mevsim etkilerinden arındırılmış ikinci el konut satışları 3,89 milyon seviyesine geriledi. Bu oran, piyasa beklentilerinin altında kalarak 3,99 milyon olarak öngörülmüştü. İkinci el konut satışları, Mayıs ayında da yüzde 0,7 oranında bir düşüş göstermişti. Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre de satışlarda yüzde 5,4 oranında bir azalma kaydedildi.

Öte yandan, ABD ikinci el konut pazarında medyan konut fiyatları ise Haziran ayında yıllık bazda yüzde 4,1 artış göstererek 426 bin 900 dolara yükseldi. Bu rakam, art arda ikinci ayda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

NAR Başekonomisti Lawrence Yun, “Satıcı pazarından alıcı pazarına geçişin yavaşladığını” belirterek, “Evlerin piyasada biraz daha uzun süre kaldığını ve satıcıların daha az teklif aldığını” ifade etti. Yun, “Arz ve talep dinamikleri, daha dengeli bir piyasa durumuna yaklaşıyor” diyerek, medyan konut fiyatlarındaki yeni rekora rağmen, fiyatlarda büyük hızlanmaların pek mümkün görünmediğini sözlerine ekledi.