Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İran’dan sert tepki: İsrail’e yanıt vermek mecburiyetindeyiz

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısında İsrail’e sert bir yanıt verdi. Bakıri, İsrail’in Lübnan ve Filistin’e yönelik saldırılarına karşılık vermekten başka seçeneklerinin olmadığını vurguladı.

İran Dışişleri Bakan Vekili

Toplantıda konuşan Bakıri, İsrail’in Batılı ülkeler ve ABD’nin desteğiyle Filistin ve İslam dünyasına yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti. Birleşmiş Milletler’in (BM) İsrail’in saldırganlığını engelleme konusunda başarısız kaldığını ifade eden Bakıri, “Birleşmiş Milletler’in siyonist rejim karşısındaki etkisizliği nedeniyle İsrail rejiminin saldırılarına karşılık vermekten başka seçeneğimiz yok” dedi.

Bakıri, İsrail’in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’yi hedef alan suikastını kınayarak, bu eylemin İsrail’in temelinde terör, cinayet ve barışın ihlali bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, ABD’yi İsrail’e verdiği destek nedeniyle eleştirerek, Haniye suikastındaki ABD rolünün göz ardı edilemeyeceğini belirtti.

İran Dışişleri Bakan Vekili, İsrail’in İran’ı hedef alan saldırılarına karşılık vereceklerini ve bu karşılığı uygun bir zaman ve mekanda vereceklerini söyledi. Bakıri, “Siyonist rejimin ülkemizi hedef alan tüm saldırılarına bölgesel gerilime neden olmayacak şekilde karşılık verdik” diyerek, İran’ın bölgede barışı koruma çabalarını vurguladı.

Toplantı, İsrail’in bölgedeki saldırgan davranışlarına karşı uluslararası tepkinin nasıl şekilleneceğini merakla bekleyen gözler önündeydi.