Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İspanya’nın Ünlü San Fermin Festivali Başladı

İspanyolların dünya çapında en

İspanyolların dünya çapında en tanınmış kültürel etkinliklerinden biri olan ve halkın boğalarla dar sokaklarda koşmasıyla bilinen San Fermin festivali başladı. Navarra özerk bölgesinde bulunan Pamplona kentinde düzenlenen San Fermin festivali, belediye binasından ateşlenen fişekle (Chupinazo) resmen başlamış oldu.

İspanyolların dünya çapında en tanınmış kültürel etkinliklerinden biri olan ve halkın boğalarla dar sokaklarda koşmasıyla bilinen San Fermin festivali başladı. İspanya’nın kuzeyindeki Navarra özerk bölgesinde bulunan Pamplona kentinin festivali San Fermin, belediye binasından ateşlenen fişekle (Chupinazo) resmen başlamış oldu. ( Burak Akbulut – Anadolu Ajansı )

San Fermin festivali, her yıl 6 Temmuz’da başlayarak 14 Temmuz’a kadar devam ediyor. Festival, İspanyol kültürünün önemli bir parçası olarak kabul ediliyor ve dünyanın dört bir yanından turistleri Pamplona’ya çekiyor. Festivalin en dikkat çekici etkinliklerinden biri, katılımcıların boğalarla birlikte dar sokaklarda koştuğu “encierro” adı verilen boğa koşusudur.

Festival boyunca çeşitli geleneksel etkinlikler, konserler, dans gösterileri ve dini törenler düzenleniyor. San Fermin festivali, Pamplona’nın tarihî ve kültürel mirasını tanıtmanın yanı sıra, bölge ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.