Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail, Beyrut’un Güneyine Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut ile güneydeki Sayda kenti arasında yer alan Ciye bölgesine hava saldırısı gerçekleştirdi.

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti

Saldırının sesi, Beyrut’un birçok bölgesinde duyuldu. El-Cedid televizyonunun bildirdiğine göre, ağır bombalarla gerçekleştirilen saldırıda bir deponun hedef alındığı belirtildi.Saldırı sonrası bölgeye ambulansların yönlendirildiği ve yaralıların olabileceği ifade edildi. Ciye bölgesi, Hizbullah’ın güçlü noktalarından biri olan Dahiye’ye oldukça yakın bir konumda bulunuyor.

Hizbullah, Örgütün Üst Düzey İsimlerinden Birinin Ölümünü Açıkladı

Hizbullah, hava saldırılarında hedef aldığı İbrahim Muhammed Kubeysi’nin öldüğünü duyurdu. Örgütün Telegram hesabından yapılan açıklamada, 1962 doğumlu “Hacı Ebu Musa” lakaplı Kubeysi’nin saldırıda hayatını kaybettiği belirtildi. İsrail ordusu, bu saldırının hedefinin Kubeysi olduğunu açıklamıştı.

Geniş Çaplı Hava Saldırıları ve Füze Atışları

İsrail, gece saatlerinde Lübnan’ın güney, doğu ve orta kesimlerine yönelik çok sayıda hava saldırısı düzenledi. Bu esnada, Hizbullah’ın 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana ilk kez Tel Aviv’e füze fırlattığı bildirildi. Füzeler, hava savunma sistemleri tarafından imha edildi.

Saldırılar sırasında, Adlun, Kefr Hatta, Sidon ve Baalbek gibi çeşitli bölgeler hedef alındı. Ayrıca, Beyrut’un güneyindeki Ciye bölgesi de hava saldırılarından nasibini aldı.

Yerinden Edilenler ve Uyarılar

İsrail ordusu, saldırılar nedeniyle güney Lübnan’dan göç edenlere “evlerinize geri dönmeyin” uyarısı yaptı. Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, güvenlik nedeniyle evlerini terk edenlere hitaben bir açıklama yaparak, saldırıların devam ettiğini vurguladı.

Ölüm ve Yaralı Sayısı Artıyor

Lübnan Sağlık Bakanlığı, 23 Eylül’den bu yana düzenlenen saldırılarda 50’si çocuk, 95’i kadın olmak üzere toplam 558 kişinin hayatını kaybettiğini, 1835 kişinin yaralandığını bildirdi. Bu saldırılar sonucunda yerinden edilenlerin sayısının ise yarım milyona yaklaştığı belirtiliyor. Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib, bu durumu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki bir etkinlikte dile getirdi.