Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail ‘den hava saldırıları: Can kaybı ve çok sayıda yaralı!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırıları sonucunda 10 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin

Gazze Sivil Savunma Birimi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’nin orta kesimindeki ez-Zuveyde beldesi ve güneydeki Han Yunus şehrinde iki ayrı eve saldırı düzenlediği bildirildi. Saldırılarda ez-Zuveyde beldesinde 6, Han Yunus’un Ketibe Mahallesindeki El-Erneb Caddesi’nde ise 2 kişi hayatını kaybetti.

Ayrıca, Gazze şehrinin batısında bulunan El-Emel Oteli yakınlarına düzenlenen saldırıda 2 kişi daha yaşamını yitirdi. Saldırılar sonucu çok sayıda Filistinli yaralandı, ancak yaralı sayısı hakkında kesin bir bilgi verilmedi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği saldırılarda toplamda 39 bin 175 Filistinli hayatını kaybetti. Bu ölenlerin 16 bin 172’si çocuk, 10 bin 798’i ise kadın olarak bildiriliyor. Saldırılarda 90 bin 403 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu belirtilirken, hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınması sonucu sivil altyapının ciddi şekilde tahrip olduğu kaydedildi.