Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail Gazze’de okula saldırı düzenledi! En az 100 kişi öldü

İsrail ordusunun, Gazze kentinde yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinlinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusunun, Gazze kentinde

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail ordusu Gazze’nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi’nde bulunan ve yerinden edilmiş kişilerin sığındığı Et-Tabiin Okulu’na saldırı düzenledi.

Saldırı, binlerce kişinin sabah namazı için toplandığı sırada gerçekleşti ve en az 100 kişinin ölümüne, onlarca kişinin yaralanmasına yol açtı.

Yerel kaynaklar, saldırı nedeniyle cesetlerin parçalandığını ve çıkan yangın sonucunda yandığını bildirdi. Sivil savunma ekipleri, etrafa yayılan ceset parçalarını toplamakta zorlandıklarını belirtti.

İsrail ordusu ise Hava Kuvvetlerinin, Hamas tarafından karargah olarak kullanıldığı iddia edilen Tabiin Okulu’nu bombaladığını açıkladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında 2 gazeteci daha öldü

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in 7 Ekim 2023’te başlattığı saldırılardan bu yana Gazze Şeridi’nde iki gazeteci daha hayatını kaybetti. İsrail ordusunun Gazze’ye düzenlediği son saldırılarda, Filistin Televizyonu çalışanı Temim Ahmed Ebu Muammer ve El-Aksa Kanalı çalışanı Abdullah Mahir es-Susi öldü.

Açıklamada, Filistinli gazetecilerin hedef alınması ve öldürülmesi kınandı. Uluslararası toplum ve örgütlerden, “İsrail’in uluslararası mahkemelerde yargılanması, soykırım suçlarının, katliamların ve gazetecilere yönelik suikastların durdurulması için İsrail’e baskı yapılması” talep edildi.

Bu son ölümlerle birlikte, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nde yaşamını yitiren gazetecilerin sayısı 168’e yükseldi.