Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail-Lübnan sınırında tansiyon: İHA ve roketlerle saldırdı!

Lübnan Hizbullahı, İsrail’in kuzey sınırlarına insansız hava araçları (İHA) ve roketlerle saldırı düzenledi. İsrail, Lübnan’ın güneyinden sınırlarına 4 İHA ve 10 roketin fırlatıldığını bildirdi.

Lübnan Hizbullahı, İsrail'in kuzey

İsrail devlet televizyonu KAN’da yer alan habere göre, Lübnan’dan atılan 4 İHA’dan 2’si İsrail tarafından imha edildi. Diğer iki İHA ise dağlık bir bölgeye düştü. Olayda can kaybı yaşanmadığı belirtilirken, Lübnan’ın güneyinden atılan 10 roketten bir kısmının da İsrail tarafından düşürüldüğü bildirildi.

İsrail ordusunun X hesabından yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyinde aktif hale getirilen savunma sistemleri sayesinde gelen roketlerin çoğunun tespit edildiği ve imha edildiği vurgulandı. Düşen veya imha edilen roketlerin şarapnellerinin neden olduğu yangınların söndürme çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun roket saldırılarına topçu atışlarıyla karşılık verdiği kaydedildi. Hizbullah, Lübnan’ın güneyindeki Şakra beldesine yönelik İsrail saldırısına misilleme olarak askeri hedeflere İHA ve roketlerle yanıt verdiklerini açıkladı. İsrail’in kuzeyinde Golani Tugayı’na bağlı birliklerin konuşlandığı üssün İHA’larla vurulduğu ve Ramim askeri bölgesinin havan toplarıyla hedef alındığı belirtildi.