Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail ordusu Han Yunus’tan çekildi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusundan çekildi. Güvenli bölge ilan etmesine rağmen, bir haftadan fazla süren karadan saldırıların ardından bu sabah itibarıyla bölgeden çekilen İsrail güçlerinin, kentin güneyindeki ilerleyişine devam ettiği bildirildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin

Bölgeye Topçu Saldırıları Gerçekleştirildi

İsrail ordusu, Han Yunus’un doğusundan çekilmeden önce bölgeye topçu saldırıları düzenledi. Bu saldırıların ardından, Han Yunus’un doğusundaki evlerine dönmeye çalışan yüzlerce Filistinli, evlerinde büyük hasar ve kayıplarla karşılaştı. Görgü tanıkları, bölgede çok sayıda Filistinlinin cesedinin bulunduğunu ve Beni Süheyla beldesindeki mezarlığın tahrip edildiğini bildirdi.

Saldırılar ve Sivil Kaybı Artıyor

Gazze’deki Sivil Savunma Birimi, İsrail’in Han Yunus’un kuzeyindeki bir daireye yönelik saldırısında bir kadının hayatını kaybettiğini ve 6 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca, Han Yunus’taki birçok ev hedef alınarak saldırıya uğradı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, kentin doğusundaki El Kerara bölgesindeki bir okulun vurulduğu görüldü.

Saint Porphyrius Kilisesi’ne Saldırı İddiası

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Gazze’nin güneyindeki 8. Cadde civarında yer alan bir evi bombalamasının ardından enkazda 8 kişinin cesedine ulaşıldığını belirtti. Ayrıca, İsrail’in yerlerinden edilmiş Gazzeli Hristiyan vatandaşların sığındığı Saint Porphyrius Kilisesi’ni vurduğu iddia edildi. Kilisenin vurulması sonucu çok sayıda can kaybının yaşandığı belirtiliyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki operasyonları ve sivil kayıplar, uluslararası topluluk tarafından yakından takip ediliyor.