Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail Ordusundan Batı Şeria’ya “Geniş Çaplı” Saldırılar: 7 Ölü

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria’da başlattığı “geniş çaplı” saldırılarda yedi Filistinli yaşamını yitirdi. Saldırılar sırasında Tulkerim kentindeki hastanelerin kuşatma altına alındığı bildirildi.

İsrail ordusunun işgal altındaki

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, İsrail ordusu Batı Şeria’nın kuzeyinde kapsamlı bir operasyon başlattı. Güvenlik güçlerinin Cenin ve Tulkerim kentlerinde eş zamanlı harekât düzenlediği, bu operasyona destek amacıyla savaş helikopterleri ve insansız hava araçlarının (İHA) kullanıldığı ifade edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin Cenin kentine düzenlediği baskında iki kişinin öldüğünü ve üç kişinin yaralandığını açıkladı. Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail ordusunun Cenin kentine çok sayıda zırhlı araçla girdiğini ve İbn-i Sina Hastanesi yakınlarına konuşlandığını bildirdi. Ayrıca, İsrail ordusunun Cenin kentinin güneyinde İHA’larla bir aracı hedef aldığı ve bu araçta üç kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerim kentine batıdan giren İsrail güçleri, kentteki hastanelere baskın düzenledi ve kuşatma altına aldı. Ambulansların hareketlerini engelleyen İsrail askerleri, bazı ambulanslarda arama yaptı. Tulkerim’deki Nur Şems Mülteci Kampı’na İHA’larla düzenlenen saldırıda yaralıların olduğu, ancak bölgenin kuşatma altında olduğu için ambulansların giremediği aktarıldı.

İsrail ordusu, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tubas kentindeki Faria Mülteci Kampı’na da baskın düzenledi. Bu baskında İHA’larla yapılan saldırılarda iki genç hayatını kaybetti ve bazı kişiler yaralandı. Filistin Kızılayı ekipleri, İsrail engelleri nedeniyle bölgedeki yaralılara ulaşmakta zorluk yaşadıklarını belirtti.

İsrail askerleri ayrıca Batı Şeria’nın Kalkilya kentine de baskınlar düzenleyerek Filistinlilerin evlerine operasyonlar gerçekleştirdi. Filistinli direniş grupları, İsrail askerleriyle çatışmalara girdiklerini açıkladı.

7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail askerleri ile Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te hayatını kaybeden Filistinli sayısı 659’a yükseldi. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarıyla birlikte Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te gözaltı, baskın ve saldırılarda belirgin bir artış gözlemleniyor.