Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail ve ABD Savunma Bakanları, Lübnan Sınırındaki Gelişmeleri Görüştü

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Lübnan sınırındaki son gelişmeleri ele aldı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav

İsrail Savunma Bakanlığı, Gallant ve Austin’in hafta sonu boyunca bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Görüşmeler, Hizbullah’ın İsrail’in kuzeyine düzenlediği roket saldırılarının ardından geldi. Bu saldırılara karşılık olarak, İsrail ordusunun Lübnan’a hava saldırıları düzenlediği belirtildi. Gallant, ABD’li mevkidaşını, İsrail’in Hizbullah’ın önde gelen askeri liderlerinden İbrahim Akil’in de aralarında bulunduğu bazı liderlere yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı hakkında bilgilendirdi.

Gallant, ayrıca Lübnan sınırındaki savunma hazırlıkları ve Hizbullah’a yönelik operasyonlar hakkında bilgi verdi. İsrail’in kuzeydeki vatandaşlarının güvenli bir şekilde evlerine dönmesi için gerekli adımları atacağını vurguladı.

İsrail Savunma Bakanı’nın, Gazze’ye yönelik saldırıları ve burada tutulan İsrailli esirlerin geri getirilmesine yönelik kararlılığını da Austin’e aktardığı ifade edildi.

Çatışmaların şiddetlendiği bölgede, Lübnan’dan gece boyunca atılan yaklaşık 115 roketten biri Hayfa yakınlarına düştü ve 3 kişi yaralandı. İsrail ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırılarında ise bir kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin yaralandığı bildirildi.