Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’de önleyici saldırı önerisi: Hizbullah’a karşı planlanıyor

İsrail ordusundan üst düzey komutanların, Hizbullah’ın olası misillemesini beklemek yerine Lübnan’a önleyici bir saldırı düzenlenmesini önerdiği iddia edildi. İsrail yönetimi, bu öneriyi değerlendirmiş ancak kabul etmemiştir.

İsrail ordusundan üst düzey
İsrail’in Kanal 13 televizyonunun haberine göre, İsrail ordusundaki üst düzey komutanlar, Hizbullah’ın Lübnan’dan İsrail’e yönelik bir misilleme yapmasını beklemek yerine, Lübnan’a önceden bir saldırı düzenlenmesi önerisinde bulundu. Ancak İsrail yönetiminin bu öneriyi kabul etmediği belirtildi.

İsrail resmi televizyonu KAN’ın haberine göre, Tel Aviv yönetimi, İran’ın olası misillemesinde askeri noktaları hedef alabileceğini ve bu saldırının 13 Nisan’dakinden daha güçlü olacağını değerlendiriyor.

İsrail, Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana sürdürdüğü saldırıların yanı sıra, kuzey sınırında Lübnan’ın Hizbullah örgütüyle çatışmalara girmiş durumda. Bölgedeki gerilim, İsrail’in Beyrut’ta Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’e yönelik hava saldırısının ardından artmıştı. Ayrıca, Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Tahran’da suikasta uğraması, İran ve Lübnan Hizbullahı tarafından İsrail’e yönelik misilleme tehdidini beraberinde getirmişti.

Söz konusu gelişmeler, bölgedeki gerilimi daha da artırmış ve uluslararası toplumun dikkatini çekmiştir. İsrail’in alacağı yeni önlemler ve stratejiler, bölgedeki güvenlik durumunu etkilemeye devam edecek.