Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’den hava saldırısı: Can kaybı var!

İsrail askerlerinin, Batı Şeria’nın Tulkerim kentinde düzenlediği hava saldırısında 5 Filistinli hayatını kaybetti. Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail ordusu insansız hava aracı (İHA) kullanarak Tulkerim’in kuzeyindeki Attil ve Zeyta kasabalarını bağlayan yol üzerinde bir otomobile roketli saldırı düzenledi. Saldırıda iki roketin isabet ettiği araç tamamen alev aldı ve içindeki kişiler yanarak yaşamını yitirdi.

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın
Tulkerim’deki Sabit Sabit Devlet Hastanesi, hastaneye getirilen kömürleşmiş 5 cesetten birinin Tulkerim Mülteci Kampı’ndan 25 yaşındaki Heysem Nureddin Bıleydi olduğunu doğruladı. Bıleydi’nin, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Tulkerim’deki komutanlarından olduğu belirtildi.

Saldırının ardından, Tulkerim’deki ulusal eylem grupları genel grev ve yas ilan etti. İsrail ordusu, hedef alınan araçta silahlı direnişçilerin bulunduğunu ve operasyonun bu nedenle gerçekleştirildiğini açıkladı.

Olayın yanı sıra, İsrail güçleri Doğu Kudüs’ün İseviyye Mahallesi’ne düzenledikleri baskında gerçek mermi, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları kullanarak Filistinlilere müdahalede bulundu. Çıkan çatışmalarda 3 Filistinli yaralandı. Ayrıca, Beytüllahim’in batısındaki Husan köyüne askeri araçlarla yapılan baskında 16 yaşındaki bir çocuk gözaltına alındı. Nablus’taki baskında ise 4 Filistinli gözaltına alındı.