Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’den kritik açıklama: Güvenli bölgelerde operasyon

İsrail, 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılarda Gazze Şeridi’nde daha önce “güvenli” olarak ilan ettiği bölgelerde operasyon düzenleyeceğini duyurdu.

İsrail, 7 Ekim'den bu

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Gazze kent merkezindeki Eş-Şüheda ve el-Bureyc bölgelerinde bazı yerlerde operasyon yapılacağını belirtti ve bu nedenle bölge sakinlerinin derhal tahliye edilmesini istedi.

Adraee, İsrail’in “güvenli bölge” olarak belirlenen alanı daraltarak, bazı bölgelerde saldırı gerçekleştireceğini ve Filistinlilerin “derhal ve geçici olarak” El-Mevasi’ye gitmeleri gerektiğini vurguladı. Bu açıklama sonrası, yüzlerce Filistinli, özellikle kadınlar ve çocuklar, bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. Birçok kişi, araç bulamadıkları için yaya olarak bölgeden ayrılmaya çalışıyor.

İsrail’in daha önce “güvenli” olarak belirlediği Han Yunus kentinin batısındaki El-Mevasi bölgesinde 13 Temmuz’da düzenlenen şiddetli bombardımanda, yarısı kadın ve çocuk olmak üzere 90 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda, en az 39.324 Filistinli yaşamını yitirdi ve 90.830 kişi yaralandı. Ölümler arasında 16.172 çocuk ve 10.798 kadın bulunuyor.

Filistinli sivillerin yaşadığı bu zor durum, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor. Saldırılar ve bölgedeki insani kriz, çözüm bekleyen önemli bir uluslararası sorun olarak öne çıkıyor.