Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’den saldırı: 10 hedefi vurdu!

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde Hizbullah’a ait 10 hedefi vurduğunu ve bir Hizbullah mensubunu öldürdüğünü duyurdu. Saldırılar, Lübnan sınırında gerilimin artmasına neden oldu.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde

İsrail’den Hedefe Yönelik Saldırılar

İsrail ordusunun yaptığı yazılı açıklamada, Lübnan’ın güneyindeki Beyt Lif beldesi dahil olmak üzere 7 bölgede Hizbullah’a ait çeşitli hedeflerin vurulduğu belirtildi. Açıklamada, hedef alınan yerler arasında bir depo, askeri altyapı, bina ve bir ateşleme rampasının bulunduğu ifade edildi. İsrail ordusu, bu saldırılarda bir Hizbullah mensubunun öldürüldüğünü doğruladı.

Hizbullah’dan Açıklama: Bir Mensup Öldürüldü

Lübnan Hizbullahı, resmi Telegram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail’in Beyt Lif beldesindeki bir eve düzenlediği saldırı sonucunda 29 yaşındaki Hasan Hüseyin Malik isimli bir Hizbullah mensubunun yaşamını yitirdiğini duyurdu. Hizbullah, Malik’in ölümüyle ilgili olarak “saldırının hedef gözetmeksizin yapıldığını” belirtti.

Ölen Hizbullah Mensubu Sayısı 387’ye Yükseldi

İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyindeki sınır hattına yönelik saldırılarında ölen Hizbullah mensubu sayısının 387’ye yükseldiği ifade edildi. Saldırılar, bölgede devam eden gerilimi ve çatışma riskini artırıyor.

Bu gelişmeler, Lübnan ile İsrail arasındaki sınırda yaşanan gerilimin, hem askeri hem de diplomatik anlamda daha da tırmanabileceğini gösteriyor. Bölgede sivil halk ve uluslararası gözlemciler, olası yeni çatışmalara karşı endişeli.